Pet osoba poginulo u granatiranju Časov Jara u Ukrajini

U ruskom granatiranju grada Časov Jar u ukrajinskom Donjecku poginulo je pet osoba, a ruske snage su napredovale u toj oblasti.

Izvor: Tanjug   |  

31.08.2024. 19:56

Pet osoba poginulo u granatiranju Časov Jara u Ukrajini
Envato

U napadu su pogođene višespratnica i privatna kuća, rekao je regionalni guverner Vadim Filaskin, navodeći da su žrtve bile muškarci starosti od 24 do 38 godina, prenosi AP.

On je pozvao preostale građane da napuste ovaj grad na prvoj liniji fronta, koji je pre rata imao populaciju od 12.000 ljudi.

"Normalan život je nemoguć u Časovom Jaru već više od dve godine. Nemojte da budete ruska meta, evakuišite se", napisao je Filaskin na društvenim mrežama.

Guverner Harkova Oleh Sinjehubov izjavio je da su u ruskom granatiranju regiona Harkov poginule dve sosobe, jedna žrtva je izvučena iz ruševina kuće u selu Čerkaska Lozova, dok je druga žena preminula od povreda na putu prema bolnici.

U međuvremenu, rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je zauzelo grad Pivnične, takođe u Donjecku, ali AP nije mogao nezavisno da potvrdi ovu tvrdnju.

Ruska vojska se približava Pokrovsku, ključnom logističkom centru za ukrajinsku odbranu u tom području.

Tanjug/AP, Efrem Lukatsky

Na drugim mestima nakon jučerašnjeg ruskog napada na ukrajinski grad Harkov raste broj povređenih.

"Šest osoba je poginulo, uključujući 14-godišnju devojčicu, kada su ruski projektili pogodili pet lokacija u gradu. Ukupan broj povređenih porastao je sa 47 na 96", rekao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov.

Komentari (0)