Zabranjeni električni trotineti u Madridu, ugrožavaju bezbednost građana

U glavnom gradu Španije, Madridu, biće zabranjeni električni trotineti od oktobra zbog nesavesne vožnje i neregulisanog parkiranja zbog čega je ugrožena bezbednost građana, izjavio je gradonačelnik Hoze Luis Martinez-Almeida.

Izvor: Tanjug   |  

06.09.2024. 19:49

Zabranjeni električni trotineti u Madridu, ugrožavaju bezbednost građana
Foto: Envato

Biće zabranjeno iznajmljivanje električnih trotineta putem mobilnih aplikacija nakon što tri gradska licencirana operatera nisu uspeli da primene ograničenja na kretanje svojih klijenata, niti da kontrolišu njihovo parkiranje, izjavio je gradonačelnik Hoze Luis Martinez-Almeida.

Martinez-Almeida je istakao da ti operateri nisu u stanju da ispune zahteve koje je postavio kabinet gradonačelnika da se obezbedi najviši nivo bezbednosti za građane.

I Pariz zabranio električne trotinete

U Parizu je prošle godine zabranjeno iznajmljivanje električnih trotineta nakon javnih konsultacija.

Podsećamo, u Madridu od maja 2023. godine za iznajmljivanje električnih trotineta licence su dobili "Dott" iz Amsterdama, nemački "Tier Mobility" i američki "Lime" i imali su ovlašćenje da iznajme po 2.000 skutera.

Tri operatera je trebalo da omoguće kancelariji gradonačelnika pristup svojim podacima i trebalo je da primoraju svoje klijente da ostavljuju trotinete u samo za to predviđenim mestima, a ne u blizini pešačkih zona i parkova.

Komentari (0)