Kamala Haris i Donald Tramp na komemoraciji stradalima u terorističkim napadima 11. septembra

Donald Tramp i Kamala Haris posetili su memorijalni centar "Ground zero" povodom komemoracije stradalima u terorisitičkim napadima 11. septembra 2001.

Izvor: Newsmax Balkans   |  

11.09.2024. 15:24

Kamala Haris i Donald Tramp na komemoraciji stradalima u terorističkim napadima 11. septembra
Foto: AP/Yuki Iwamura Haris, Bajden, Blumberg, Tramp i Vens na komemoraciji "Ground zero"

Oba kandidata na predsedničkim izborima i aktuelni predsedsednik SAD Džozef Bajden stajali su zajedno na mestu gde su nekada bile kule "Bliznakinje", prenosi The Associated Press.

Tramp i njegov saradnik Senator Džejms Dejvid Vens došli su oko osam časova ujutro do spomen obeležja žrtvama stradalim u Svetskom Trgovinskom Centru. Pozirali su za fotografije sa posetiocima, a ubrzo su pristigli i Trampovi sinovi Donald junior i Erik.

Foto: AP/Yuki IwamuraDonald Tramp i Džejms Dejvid Vens na komemoraciji stradalima u terorističkom napadu 11. septembra 2001.

Pripadnici terorističke organizacije Al- Kaida su 11. septembra 2001. godine oteli četiri putnička aviona. Dve letelice su pogodile severnu i i južnu kulu Svetskog trbovinskog centra, dok druga dva nisu došla do željenog cilja. Ipak jedan se srušio na zgradu Pentagona, dok je drupi pao u polje u Pensilvaniji.

U najsmrtonosnijem teroristčkom napadu koji je pogodio SAD poginulo je 2.977 ljudi, a taj dan ostao je urezan u sećanju ne samo građana SAD već i celog sveta.

Komentari (0)