Dve osobe poginule u ruskim napadima na Odesu, tvrde lokalni zvaničnici

Dve osobe su poginule su u raketnom napadu na ukrajinski grad Odesa na obali Crnog mora, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: Newsmax   |  

15.09.2024. 13:27

Dve osobe poginule u ruskim napadima na Odesu, tvrde lokalni zvaničnici
Foto: Tanjug/AP/Andriy Andriyenko Borbeni dron kakav je korišćen u napadu na Odesu

Ukrajinsko vazduhoplovstvo je saopštilo da je oborilo 10 od 14 dronova koji su učestvovali u napadu i jednu od tri rakete koje je Rusija lansirala tokom noći, dok su preostale pogodile predgrađe Odese, prenosi AP.

Oleh Kiper, guverner regije Odesa, rekao je da je dvoje ljudi poginulo u subotu uveče, a da je još jedna osoba povređena u napadu.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo 29 ukrajinskih dronova u noći između subote i nedelje u zapadnim i jugozapadnim regijama. Takođe su rekli da je još jedan ukrajinski dron oboren u nedelju ujutro iznad zapadne regije Riazan.

Dok Ukrajina i Rusija redovno izvode noćne napade dronovima, na obe teritorije, ukrajinski zvaničnici obično ne potvrđuju niti negiraju napade unutar granica Rusije.

Poslednji napadi usledili su nakon što je Ukrajina u subotu ponovo zatražila dozvolu zapada da upotrebi rakete dugog dometa koje su joj obezbedili kako bi napala ciljeve duboko unutar Rusije.

Do sada, SAD su dozvolile Kijevu da koristi američko oružje samo u ograničenom području unutar ruske teritorije.

Komentari (0)