Dve tinejdžerke poginule u Italiji: Žena "mercedesom" uletela među pešake

Dve devojke iz Nemačke, koje su bile na ekskurziji u Italiji, poginule su kada je na njih naleteo "mercedes" u mestu Lido di Kamajore u sredu oko 19 sati.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

Izvor: ANSA   |  

19.09.2024. 09:48

Dve tinejdžerke poginule u Italiji: Žena "mercedesom" uletela među pešake
Foto: Tanjug/Andrew Medichini

Žena, koja je bila za volanom "mercedesa", naletela je na grupu pešaka i ubila dve tinejdžerke (18, 19) iz Nemačke. One su bile učenice srednje škole u ​​Duizburgu (Severna Rajna-Vestfalija).

Italijanska policija još nije saopštila informacije o njihovom identitetu.

Prema rečima nadležnih, žena (44) brazilskog porekla, navodno je izgubila kontrolu nad svojim kolima, kada je došlo do saobraćajne nesreće. Pre toga je prošla kroz dva crvena svetla velikom brzinom, a onda se zakucala u grupu pešaka.

Na lice mestu bio je i gradonačelnik Kamajore Marčelo Pjeruči. 

"Ovaj događaj šokirao je čitavu zajednicu, ovako nešto se nikada ranije nije dogodilo. Automobil je ludom brzinom na Via Italici pregazio i ubio dvoje ljudi, povredio petoro, oštetio desetak parkiranih automobila", rekao je gradonačelnik uživo TV stanici 50 Channel. 

Navodno je prvo udarila devojke, a onda i ostale pešake, da bi se na kraju zakucala u nekoliko parkiranih vozila u blizini hotela.

Prema pisanju Ansa, ukupno sedam osoba je povređeno, uključujući i vozača. Svi su prebačeni u bolnicu, a žena je uhapšena. Takođe je urađen alko-test i test na drogu da bi se proverilo da li je bila pod uticajem alkohola ili nekih supstanci.

Komentari (0)