Bivši agent CIA osuđen na 30 godina: Zlostavljao skoro 30 žena širom sveta

Bivši agent CIA Brajan Džefri Rejmond (48), koji je drogirao, fotografisao i seksualno zlostavljao gotovo 30 žena širom sveta osuđen je na 30 godina zatvora, piše Skaj njuz.

Izvor: Tanjug   |  

19.09.2024. 10:41

Bivši agent CIA osuđen na 30 godina: Zlostavljao skoro 30 žena širom sveta
Foto: Envato

Rejmond, bivši pripravnik u Beloj kući, namamio bi žene koje je upoznao na aplikacijama za upoznavanje, uključujući Tinder, u svoj stan koji je unajmila vlada i drogirao ih dok je posluživao vino i grickalice.

On je zatim provodio sate pozirajući s golim i onesvešćenim žrtvama pre nego što bi ih fotografisao i napao. Utvrđeno je da ima galeriju s više od 500 fotografija žrtava. Tužitelji su rekli da je Rejmond počeo sa napadima 2006. godine i da je žrtve pronalazio u Meksiku, Peruu i drugim zemljama.

"Sa sigurnošću možemo da kažemo da je on seksualni predator", rekla je američka sudija Kolin Kolar-Kotli, izričući punu kaznu koju su tužitelji zatražili u Vašingtonu.

Kao deo kazne, sudija je optuženom takođe naložila da plati 10.000 dolara svakoj od svojih 28 žrtava. Na sudu se oko 12 Rejmondovih žrtava, koje su identifikovane samo brojevima, prisetilo kako ih je "prevario špijun koji je bio deo agencije koja bi trebala da štiti svet od zla".

Jedna žrtva rekla je da je Rejmond izgledao kao "savršeni džentlmen" kada su se upoznali u Meksiku 2020. godine, prisećajući se samo da su se poljubili. Nakon što se onesvestila, Rejmond je bez njenog znanja snimio 35 videa njenih grudi i genitalija.

Druga je rekla da je doživela nervni slom, a treća je rekla da ima noćne more nakon što je videla fotografije na kojima izgleda kao leš na njegovom krevetu.

Rejmond je rekao sudiji da je sate proveo razmišljajući o svemu što je učinio.

Foto: Envato

"Znam da nijedno izvinjenje nikada neće biti dovoljno. Ne postoje reči kojima bih opisao koliko mi je žao. To nisam ja, a ipak sam to postao", poručio je.

Njegovi advokati tražili su blažu kaznu, okrivljujući njegov rad u CIA nakon 11. septembra. To je, rekli su advokati, bilo plodno tlo za emocionalnu neosetljivost i "objektivizaciju drugih ljudi" zbog kojih je godinama vrebao žene. Agencija je javno osudila Rejmondove zločine, za koje se smatra da su jedan od najnečuvenijih slučajeva nedoličnog ponašanja u istoriji CIA.

Komentari (0)