Donald Tramp za Newsmax o iranskom hakovanju: Kad se sastaje velika porota?

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp rekao je za Newsmax u četvrtak da je, za razliku od "ruske prevare" koja ga je pratila nakon pobede na izborima 2016, iransko hakovanje u njegovoj kampanji "stvarna stvar" i da on želi da zna šta će se učiniti povodom toga.

Izvor: Newsmax   |  

20.09.2024. 08:46

Donald Tramp za Newsmax o iranskom hakovanju: Kad se sastaje velika porota?
Printscreen: Newsmax

"Pa, kada je sastanak velike porote? Voleo bih da znam. Hoće li biti velike porote?", rekao je Tramp voditelju "Prime News" Karlu Higbiju u ekskluzivnom intervjuu.

FBI i druge savezne agencije saopštile su u sredu da su iranski hakeri pokušali da zainteresuju kampanju predsednika Džoa Bajdena za informacije ukradene iz Trampove kampanje. E-poruke su poslate krajem juna i početkom jula, pre nego što se Bajden povukao iz predsedničke trke.

Imejlovi su "sadržali odlomak preuzet iz ukradenog, nejavnog materijala iz kampanje bivšeg predsednika Trampa kao tekst u imejlovima", navodi se u saopštenju američke vlade.

Agencije su saopštile da nijedan primalac nije odgovorio, a zvaničnik kampanje Kamale Haris je u četvrtak rekao da "materijali nisu korišćeni".

Printscreen: Newsmax

"To je došlo do demokrata, informacije koje su hakovali. Ne znam šta bi to moglo biti, ali... nije lepo da se desi. Ja to zovem Iran - Iran - Iran isto kao Rusija - Rusija - Rusija", rekao je Tramp.

"Morali smo da trpimo to dve i po godine... i oni znaju da je to bila prevara. Ali ovo nije prevara, ovo je stvarno, mislim ovo je prava stvar. Hakovali su moju kampanju, špijunirali moju kampanju i dali informacije Kamali Haris", naglasio je on između ostalog.

Komentari (0)