(FOTO) Izrael napao libansku prestonicu: Najmanje osmoro mrtvih, 59 ranjeno

U vazdušnom napadu izraelske vojske na predgrađe Bejruta ubijeno je najmanje osam osoba, a 59 ih je ranjeno, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug   |  

20.09.2024. 17:06

(FOTO) Izrael napao libansku prestonicu: Najmanje osmoro mrtvih, 59 ranjeno
Foto: Tanjug/AP/Bilal Hussein

Izraelska vojska saopštila je ranije danas da je izvela "ciljani napad" na libansku prestonicu, dok su dva bezbednosna izvora rekla Rojtersu da je pogođeno južno predgrađe Bejruta i da je na meti napada bio jedan od vođa Hezbolaha.

U napadu su pogođene lokacije u blizini ključnih objekata koje koristi Hezbolah, prenela je britanska agencija pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore u Libanu.

Meta je bio komandant operacija Hezbolaha Ibrahim Akil, naveli su isti izvori, dodajući da je njegova sudbina nepoznata. I izraelski vojni radio Galei ID navodi da je meta izraelskog vazdušnog napada na Bejrut bio viši komandant šiitskog pokreta Hezbolah.

Foto: Tanjug/AP/Bilal Hussein

Radio stanica ne precizira na koga je tačno bio usmeren napad. Fotografije i video snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju teška oštećenja na mestu udara i spaljene automobile.

Današnji udar je prvi izraelski napad takvih razmera na libansku prestonicu posle više meseci, a izveden je nakon što je Hezbolah zasuo raketama severni Izrael u znak odmazde zbog masovnog napada u kojem su pejdžeri i toki-vokiji članova Hezbolaha eksplodirali u isto vreme.

Komentari (0)