Newsmax tv lica
Zoran Trifunović

Direktor programa, urednik i voditelj emisije "Sinteza"

U medijski svet ušao je kroz vrata beogradskog Radija Studio B, potom sišao jedan sprat niže u televizijski studio tek osnovane, popularne Nezavisne Televizije Studio B gde je godinama radio kao urednik i voditelj centralne emisije vesti.

Tokom karijere proveo je 18 godina kao glavni urednik informativnog programa na pet televizija, od kojih tri sa nacionalnim pokrivanjem. Najduže se zadržao na čuvenoj BK Televiziji, gdje je radio kao novinar, urednik, TV voditelj emisija vesti i brojnih intervjua i kao glavni urednik NEWS programa.

Poznat kao specijalista za breaking news sadržaje, bio je između ostalih, urednik i voditelj emisija posvećenih hapšenju Slobodana Miloševića, napadu na Njujork 9/11, ubistvu premijera Đinđića, brojnim specijalnim emisijama posvećenim izborima od 1997. do 2006.

Bio je kolumnista u nekoliko srpskih nedeljnika, osnivač i programski direktor nevladine organizacije Centar za otvoreni dijalog, a 15-ak godina vodio svoju agenciju za TV produkciju i medijski konsalting VIPRESS Media. Fan košarke i avijacije.

Posle više godina pauze, vraća se pred kamere u popularnom HARD TALK formatu pod nazivom SINTEZA u segmentu večernjeg programa TV NEWSMAX Balkans TV.

Preuzmi Newsmax Balkans aplikaciju

Newsmax Balkans aplikaciju možete preuzeti sa Google Play i App Store-a.