Newsmax tv lica
Marijana Marković

Voditelj i urednik informativnog programa

Rođena i živi u Beogradu. Na trećoj godini studija odlazi u Blic i novinarski zanat započinje u beogradskoj redakciji tog lista. Tada su je na terenu zvali Ejpril O'Nil. Posle diplomiranja posao dobija na tadašnjoj televiziji "Svet+" gde je radila kao novinar/reporter, a zatim i kao prezenter i urednik vesti.

Nikad neće zaboraviti ledeni doček Nove godine u Beogradu 2015. godine, kada je vodila novogodišnji program ispred Narodne skupštine na minus 20 stepeni. Ubrzo je shvatila i da u "poslu iz snova" nema više slobodnih večeri, subota i nedelja, prazničnih dana jer novinari rade i kada drugi spavaju.

"Čudo je ta kamera", često je sebi govorila. Međutim, kameru je na nekoliko godina zamenila studijskim mikrofonom. Zamišljala je tada da bi bilo sjajno ukoliko bi joj u radnoj biografiji osim pisanog i televizijskog, stajalo i radijsko novinarstvo. Do tridesete je uspela da zaokruži i "sveto trojstvo" koje malo ko iskusi. Odlazi na autentični "Rock radio" da bude spiker i urednik vesti i nastavlja rad u informativi.

Kaže i da je informativa nju izabrala, pa sa tim stavom odlazi i na čuveni Tanjug gde je bila angažovana kao prezenter vesti. Sa 33 godine postaje TV lice Newsmax Balkans televizije.

Mama je Stefana i Filipa. Kad nije u studiju, vreme provodi u Košutnjaku, igra fudbal i odbojku, pravi roštilj i uživa u krugu porodice i prijatelja. Kada poraste živeće na moru. 

Preuzmi Newsmax Balkans aplikaciju

Newsmax Balkans aplikaciju možete preuzeti sa Google Play i App Store-a.