Newsmax tv lica
Slađana Letinčić

Voditelj i urednik informativnog programa

Novinarsku karijeru, sa stopostotnom sigurnošću da stvari koje su loše mogu i da se promene, počela još kao apsolvent Fakulteta političkih nauka, 2001. godine na BK televiziji gde je i ostala do gašenja tog medijskog giganta. Tu je i naučila prve novinarske korake – od izveštavanja sa pijaca i beogradskih ulica, do vođenja i uređivanja kratkih i dužih formi vesti.

Zatim 2007. godine prelazi na RTV Studio B, gde skoro deceniju radi kao urednik i voditelj "Vesti" i vanrednih informativnih emisija. Sa Studija B, 2016. prelazi na "Hepi" televiziju gde sa uredničkim timom učestvuje u osmišljavanju dnevnih centralnih vesti i pregleda dana i radi na poziciji voditelja vesti. Posle šest godina, prelazi na Blic televiziju kao urednik vesti.

Godina 2024. donela je novo iskušenje, a to je ponuda za rad na Newsmax Balkans televiziji koja je na jednom mestu okupila najbolje i najiskusnije iz novinarske profesije. Vođenje i uređivanje vesti na televiziji sa takvim timom otvara novu nadu da čuvena teza Vinstona Čerčila da je "novinarstvo najbolja profesija samo ako se na vreme napusti", ipak netačna.

Preuzmi Newsmax Balkans aplikaciju

Newsmax Balkans aplikaciju možete preuzeti sa Google Play i App Store-a.