Newsmax tv lica
Stanko Pevac

Voditelj i urednik informativnog programa

Savet iskusnijih, a sve ih je manje, da je televizija najbolji posao na svetu ako se na vreme napusti, Stanko Pevac kao da je ponovo prečuo. Posle više od 20 godina vratio se na TV ekran koji nikad nije bio veći, a ni tanji, da bi sa starim saborcima i novim kolegama pokušao da narodu pojasni kako i zašto nam se dešava to što se dešava. To je zadatak emisije vesti "Presek" na Newsmax Balkans televiziji, a da li će ta misija biti i moguća zavisi od kvaliteta kopči u lancu zaposlenih, ali i spremnosti i poverenja sagovornika na ovom kanalu da otvore um i dušu pred auditorijum koji zaslužuje stare dobre i moderno upakovane vesti. Zato kažemo – prave vesti za prave ljude.

Stanko Pevac, rođen 1966. godine, priprema se da obeleži četiri decenije u novinarstvu, od kada je počeo kao srednjoškolac u Sremskim novinama i Politici Ekspres, da bi televizijsku karijeru počeo da gradi na Televiziji Novi Sad. Gledaoci ga pamte kao urednika i voditelja Telefakta na BK Televiziji, nakon koje je nastavio da istažuje svet javnih komunikacija u marketingu, PR sektoru, medija konsaltingu...

Poslednjih godina učestovao je u stvaranju nezavisne TV Mreže srpskih televizija na Kosovu i Metohiji kreirajući nove televizijske formate koji, ne bi trebalo nikog da čudi, a obično se ljudi iznenade kada vide, ne kaskaju po kvalitetu za beogradskim.

Preuzmi Newsmax Balkans aplikaciju

Newsmax Balkans aplikaciju možete preuzeti sa Google Play i App Store-a.