Novi širokotrupni avion u floti Er Srbije: Vizuelni identitet EXPO 2027

Na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je novi avion u floti Er Srbije, Erbas A330-200 prvi od dva vazduhoplova, koji su kroz ugovor o dugoročnom lizingu iznajmljeni od kompanije Er Beldžum (Air Belgium).

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

05.10.2024. 12:51

Novi širokotrupni avion u floti Er Srbije: Vizuelni identitet EXPO 2027
Foto: Newsmax Balkans

Ovaj avion za razliku od prva dva širokotrupca, koji nose imena naših slavnih naučnika Nikole Tesle i Mihajla Pupina sa njihovim likovima na repu, ima vizuelni identitet EXPO2027 koji će se održati u Beogradu 2027. godine.

Dugoprugaš pod pod registracionom oznakom OE-LAC, proizveden 2014. godine, sa kapacitetom od 262 sedišta raspoređenih u biznis i ekonomsku klasu, uskoro će ući u naš registar sa najverovatnije oznakom YU-ARD, dok bi drugi avion trebalo da ima oznaku YU-ARE. 

Foto: Newsmax Balkans

Ovim, dugo očekivanim proširenjem flote za interkontinetalne letove, Er Srbija će do kraja novembra imati četiri aviona za putovanja ka dalekim destinacijama odnosno moći će da krene u najavljeno proširenje broja linija. 

Nedavno je startovala redovna linija ka još jednom kineskom gradu Guangdžou, čime je kinesko tržište pokriveno sa letovima ka dva velika turistička i poslovna centra Tjanđinu i Guangdžou. 

Iz Beograda se zahvaljujući kompanijama Hainan erlajns i Čajna Sautern može putovati do Pekinga i, takođe, Guangdžua. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)