(VIDEO) Vučić na rođendanu Miloša Zemana: Svima su nam potrebni Vaša mudrost i hrabrost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost na proslavi rođendana bivšeg predsednika Češke Miloša Zemana. Na fotografijama i snimcima se vidi da je prisutan bio i mađarski premijer Viktor Orban.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

28.09.2024. 20:02

(VIDEO) Vučić na rođendanu Miloša Zemana: Svima su nam potrebni Vaša mudrost i hrabrost
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

"Na proslavi rođendana Miloša Zemana - legende evropske i svetske politike i diplomatije, a pre svega, iskrenog prijatelja naše zemlje i naroda", napisao je Vučić u opisu objave na Instagramu. 

Kako je naveo, Zeman je čovek koji je učestvovao u nekim od prelomnih istorijskih trenutaka Evrope i čije državničko iskustvo i mudrost prevazilaze njegove godine - "očuvao je vedrost duha i smisao za humor, učinivši današnji dan zaista posebnim".

Predsednik je naglasio da je kao i uvek do sada, iskoristio proslavu da nešto nauči od Zemana, a da su razgovarali, kako je dodao, o aktuelnim zbivanjima u regionu i svetu.

"I dalje neprocenjivi, njegovi uvidi odražavaju ogromno iskustvo u međunarodnim odnosima, ali i izuzetno duboka promišljanja o životu uopšte, ljudskoj prirodi i politici kao paradigmi koja utiče na budućnost svih nas", naveo je Vučić.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)