Načelnik Generalštaba Vojske Srbije sastao se sa komandantom Kfora: Situacija na KiM nestabilna i osetljiva

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović sastao se sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom i ukazao da je bezbednosna situacija na teritoriji Kosova i Metohije nestabilna i osetljiva, zbog jednostranih i provokativnih poteza privremenih institucija u Prištini.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

02.10.2024. 16:01

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije sastao se sa komandantom Kfora: Situacija na KiM nestabilna i osetljiva
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda Načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović i komandanat Kfora general-major Ozkan Ulutaš

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je u oproštajnu posetu komandanata Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, koji sledeće nedelje završava jednogodišnje angažovanje na toj dužnosti.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Mojsilović i Ulutaš su na oproštajnom sastanku razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji KiM i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti na AP KiM, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, načelnik Generalštaba Vojske Srbije ocenjuje da potezi Prištine imaju za cilj promenu etničke strukture na severu pokrajine.

Mojsilović je Ulutašu izrazio zahvalnost na saradnji i profesionalnom angažovanju na dužnosti komandanta Kfora i poželeo mu je uspeh na novim dužnostima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Podsećamo, Ulutaš sledeće nedelje završava jednogodišnje angažovanje na dužnosti komandanta Kfora, a njega će naslediti italijanski general-major Enriko Barduani, koji će dužnosti prvog čoveka međunarodnih snaga bezbednosti na Kosovu i Metohiji preuzeti 11. oktobra. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)