Elektrodistribucija Srbije priznala grešku: Novosađani će dobiti ispravke računa za struju

Elektrodistribucija Srbije je saopštila da će Novosađani dobiti ispravke računa za struju od snabdevača, jer su u Vojvodini posle 20 godina uvedeni novi softveri, i da se taj proces odvijao uporedo sa redovnim aktivnostima, pa je zbog toga "došlo do određenih grešaka".

Izvor: Tanjug   |  

03.10.2024. 13:32

Elektrodistribucija Srbije priznala grešku: Novosađani će dobiti ispravke računa za struju
Foto: Newsmax Balkans Red ispred zgrade EDS u Novom Sadu zbog prevelikih računa

Kako se navodi, sve uplate sa popustom do 5. septembra tek će se videti na septembarskim računima, novim očitavanjem koje je počelo u sredu biće ispravljene i eventualne greške, a snabdevač će dostaviti korekciju računa korisnicima.

"Sve reklamacije na račun podnose se snabdevaču, koji i izdaje račune. Za korisnike koji žele lično da podnesu reklamaciju, u zgradi EDS u Novom Sadu otvoreno je još sedam dodatnih šaltera i značajno povećan broj zaposlenih za obradu reklamacija", piše u saopštenju.

EDS ističe da će se sa povećanim brojem šaltera u Novom Sadu raditi i u narednim danima, kako bi se maksimalno skratilo vreme čekanja ispred šaltera.

"Proces modernizacije i primene novih softvera odvijao se uporedo sa redovnim aktivnostima i na žalost, dolazilo je do određenih zastoja i grešaka pri unosu podataka. Uz izvinjenje korisnicima, napominjemo da će oni koji su dobili račune bez očitanog stanja dobiti ispravke računa od snabdevača", navodi EDS u saopštenju objavljenom povodom uvećanih računa koje dobijaju Novosađani i zbog čega čekaju u redovima na šalterima.

Građani Novog Sada suočeni su sa drastično uvećanim računima za struju, što je izazvalo masovno nezadovoljstvo i dugačke redove ispred zgrade Elektrovojvodine. Mnogi korisnici su šokirani iznosima koji su višestruko veći od očekivanih, a neki tvrde da su dobili račune veće i do 10 puta u odnosu na prethodne mesece.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)