Gašić (USPRS): Nećemo na kafu s ministarkom prosvete, razgovore nastavljamo samo ako nam ponude nešto konkretno

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije spremna je na razgovore sa predstavnicima Ministarstva prosvete, ali samo u slučaju da država ima nešto konkretno da ponudi, rekla je za Newsmax Balkans portparol tog sindikata Mirjana Gašić.

Autor:  

V. Š.

|  

03.10.2024. 16:09

Gašić (USPRS): Nećemo na kafu s ministarkom prosvete, razgovore nastavljamo samo ako nam ponude nešto konkretno
Foto: Newsmax Balkans/Ivana Đorđević

Reagujući na poziv ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović koja je javno pozvala predstavnike reprezentativnih sindikata na nastavak razgovora o povećanju plata u narednoj godini, Gašić je poručila da sindikati žele da čuju konkretnu ponudu od resornog ministarstva. 

“Ukoliko država nema šta konkretno da ponudi prosvetnim radnicima, mi nećemo da trošimo svoje vreme i da sa njima pijemo kafu. Čekamo konkretnu ponudu i o tome ćemo razgovarati. Svakako su sindikati prosvetnih radnika spremni na nastavak razgovora, ali od njih tražimo da ispoštuju već potpisani Protokol”, istakla je Gašić.

Ukoliko Vlada Srbije ne ispuni odredbe iz potpisanog Protokola, prosvetni radnici nastaviće protest širom Srbije, ističe Gašić.

Što se tiče izjave ministarke da nema novca za veće povećenje plata od 12 odsto, Gašić ističe da su reprezentativni sindikati mišljenja da to nije tačno. Prosvetni radnici smatraju da para u budžetu ima dovoljno, ali da su pogrešno raspoređene.

„Među našim članovima su i matematičari, dakle, stučnjaci, koji pomno prate svaki rebalans budžeta, kao i javno dostupne podatke. Smatramo da para ima, i tekst o tome svi mogu da pročitaju na našem sajtu, ali umesto da se troše na neke nevidljive projekte, mogu da se dodele zaposlenima u prosveti", zaključila je Gašić. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)