Ambasador BIH: Srbija među prvim zemljama pritekla u pomoć

Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ istakao je za Newsmax Balkans da je situacija posle katastrofalnih poplava u BiH i dalje teška, dodajući da je Srbija među prvim zemljama pritekla u pomoć.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

15.10.2024. 12:02

Ambasador BIH: Srbija među prvim zemljama pritekla u pomoć
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Koristim priliku da se zahvalim Srbiji, zvanično u ime BiH, jer Srbija je među prvim zemljama regiona pritekla u pomoć. Poslali su notu kojom su se stavili na raspolaganje kakva god nam je pomoć neophodna i od tada do danas mi dobijamo pomoć Srbije i zahvaljujem se na tome", rekao je Vranješ.

Sagovornik Newsmax Balkans zahvalio je rukovodstvu Republike Srbije, ali i svim dobrim ljudima koji učestvuju u akcijama prikupljanja pomoći.

"Hvala svima. Lep je osećaj kada znate da su ljudi ujedinjeni u nesreći i da svi žele da pomognu", poručio je Vranješ. 

Ambasador BiH je istakao da se i dalje traje potraga za nestalima i da unesrećeni narod tog dela zemlje više nema gde da boravi. 

"Zasad se govori o alternativnim smeštajima, ova teška katastrofa još uvek nije razrešena i pitanje je koliko će biti potrebatno vremena da se sanira, koliko godina i novca", naveo je naš sagovornik.

Vranješ je zaključio da je BIH zadesila velika katastrofa, ali da je u kontaktu i sa više organizacija iz Srbije koje ovih dana prikupljaju humanitarnu pomoć.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)