Ministar Ristić za Newsmax Balkans: Javne opomene nekolicini medija zbog izveštavanja o "Ribnikaru"

U Srbiji ima više od 2.000 medija i 76 novinarskih udruženja, ali se sve svodi na pojedinca - da li će posao biti obavljen na profesionalan način. Zato je veoma važno da se poštuju standardi i norme profesije, izjavio je u našem jutarnjem programu "Otvori oči" ministar informisanja Dejan Ristić.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

15.10.2024. 12:45

Ministar Ristić za Newsmax Balkans: Javne opomene nekolicini medija zbog izveštavanja o "Ribnikaru"
Foto: ATAImages/Antonio Ahel

Ministar kaže da je samo prethodne nedelje resorno ministarstvo izreklo niz javnih opomena nekolicini medija, zbog izveštavanja povodom tragedije do koje je došlo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je ubijeno devetoro đaka i  škole.

"I ne samo da smo izrekli javnu opomenu, nego sam bio slobodan da pozovem glavne urednike tih medija, da popričamo i da ih zamolim za ljudskost. Jer ovo nisu teme na kojima se dobijaju klikovi, niti gledanost, niti čitanost, to su teme gde, pre svega, treba da budemo ljudi, da zaštitimo dostojanstvo žrtava i mir porodica ubijene dece i čuvara. Isto se odnosi i na Dubonu i na Malo Orašje", rekao je Ristić u emisiji "Otvori oči". 

Kako je naglasio ministar informisanja i telekomunikacija, mediji moraju da poštuju žrtve i ne sme da se juri senzacionalizam. 

"Sa druge strane da zaštitimo javnost od očekivanog uznemirenja. Ne smemo da tražimo senzacionalizam i ekskluzivu u nečemu što je tragedija".

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (1)

Đura Đ

Baš lepo sto ministar prećutkuje koji su to mediji. Kao da ne sme da izgovori njihovo ime.

pre 14 sati

0 0 Odgovori