Miličević (POKS): Čak 11,65 odsto uzoraka vode u Novom Sadu kontaminirano

Portparol Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i odbornik u Skupštini grada Novog Sada Dragan Miličević izjavio je da izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrđuje da je u avgustu 2024. godine čak 11,65 odsto uzoraka vode u Novom Sadu bilo kontaminirano.

Autor:  

Dunja Kovačević

|  

18.09.2024. 14:58

Miličević (POKS): Čak 11,65 odsto uzoraka vode u Novom Sadu kontaminirano
Foto: Envato

"Uporedili smo podatke iz izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine prethodnih meseci i zaključili da se u maju beleži nesipravnost od 0,18 odsto, u junu 1,49 odsto, julu 1,43 odsto, a u avgustu 11,65 odsto, što je deset puta veća kontaminacija vode i time potvrđujemo naše navode da je voda neispravna. Tražili smo hitnu sednicu Skupštine grada, kako bi se o ovoj temi raspravljalo", rekao je Miličević.

Institut do ovog trenutka nije odgovorio na današnje navode POKS-a.

Podsetimo, u gradskoj kući je 13. septembra organizovana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, v.d direktorka Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Milena Tabaković i načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta prof. dr Sanja Bijelović zaključili da je voda u Novom Sadu ispravna za korišćenje.

Komentari (0)