Vučević: Kada profesor uđe u učionicu, đaci treba da ustanu

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević istakao je na svečanosti povodom obeležavanja 58 godina rada Matematičke gimnazije da je prosveti potrebno vratiti ugled.

Autor:  

Ivana Đorđević

|  

19.09.2024. 16:17

Vučević: Kada profesor uđe u učionicu, đaci treba da ustanu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

“Treba uspostaviti stvari koje su izraz poštovanja. Da se zna red. Kada profesor uđe u učionicu, đaci treba da ustanu. Plate su bitne, ali to nije najvažnije pitanje”, naveo je premijer Srbije. 

Vučević pred okupljenim đacima, profesorima i prijiateljima Matematičke gimnazije istakao i da će pokrenuti rešavanje pitanja učeničkog doma. 

Matematička gimnazija je škola od nacionalnog značaja, ali njen ugled prevazilazi nacionalne granice. Tu školu upisuju najbolji đaci iz Srbije i regiona, ali ima i učenika  koji dolaze i sa drugih kontinenata.

Od svog osnivanja do danas, njeni đaci su osvojili više od 700 olimpijskih medalja iz matematike, fizike, informatike, a ovde godine po prvi put osvojili su i olimpijsko zlato iz oblasti hemije. 

Matematička gimnazija važi za rasadnik najtalentovanijih učenika iz oblasti prirodnih nauka, a njen prošlogodišnji đak generacije upisao je čak tri fakulteta. 

Komentari (0)