MUP poslao uputstvo Beograđanima zbog izmeštanja granate: Napustite stanove ili otvorite prozore i spustite roletne

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u nedelju, 22. septembra izmeštaće artiljerijsku granatu zaostalu iz Prvog svetskog rata sa lokacije u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, na bezbednu lokaciju van grada gde će biti uništena.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

21.09.2024. 11:03

MUP poslao uputstvo Beograđanima zbog izmeštanja granate: Napustite stanove ili otvorite prozore i spustite roletne
Foto: MUP Srbije

Građanima koji žive u neposrednoj blizini, pripadnici Sektora za vanredne situacije od subote dele flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja ove zaostale granate, saopšteno je iz MUP-a.

Neutralizacija i transport artiljerijske granate biće obavljen u periodu od osam do 12 sati, te građani koji žive u Vlajkovićevoj ulici, na Trgu Nikole Pašića, u Kosovskoj, Majke Jevrosime, Svetogorskoj i Kondinoj u subotu i nedelju moraju da postupaju po nekoliko upustava.

Građani moraju da uklone svoja parkirana vozila iz ulica koje ograničacaju Dom narodne Skupštine Srbije do nedelje. Dakle, to se odnosi na Vlajkovićevu i Kosovsku ulicu i Trg Nikole Pašića. U suprotnom, vozila će biti premeštena na parkinge na Slaviji i Starom Sajmištu.

Ukoliko su u mogućnosti, građani bi trebalo da napuste svoje stanove u periodu od osam do 11 sati, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i da se udalje od prozora.

Bitno je da se stanari okolnih ulica pridržavaju svih naredbi i uputstava nadležnih organa i da prate informacije koje se upućuju preko sredstava javnog informisanja i nadležnih organa.

Komentari (0)