MUP: Uklonjene dve ručne bombe iz nekorišćenog lokala u Kragujevcu

Iz jednog nekorišćenog lokala u Kragujevcu, nakon dojave policiji, otklonjene su dve ručne bombe, koje su uništene na poligonu, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Izvor: Newsmax   |  

25.08.2024. 22:50

MUP: Uklonjene dve ručne bombe iz nekorišćenog lokala u Kragujevcu
foto MUP/PU Kragujevac

Policijskoj upravi u Kragujevcu u prepodnevnim satima, prijavlјeno je da je na jednom nekorišćenom lokalu u Kragujevcu u Daničićevoj ulici razbijeno staklo na izlogu i da se unutra najverovatnije nalaze dve eksplozivne naprave, saopštava MUP. 

Kako navode na sajtu MUP-a, policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mesta, obezbedili ga i ustanovili da se u unutrašnjosti lokala nalaze dve ručne bombe i o svemu obavestili Više javno tužilaštvo. 

foto MUP/PU Kragujevac

U saopštenju se navodi da su preduzete sve bezbednosne mere i procedure, a Četa za protivdiverzionu zaštitu Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd je bezbedno uklonila ova eksplozivna sredstva i transportovala ih na poligon gde su i uništena.

Policijski službenici Policijske uprave u Kragujevcu u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)