Ministar policije o pucnjavi na Savskom vencu: Osuđivani navijač Nikola Vavić na mestu napada sa povredama kolena

Posle pucnjave na Savskom vencu, gde je navodno meta bio osuđivani navijač Partizana Nikola Vavić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je šta se tačno dogodilo.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

27.09.2024. 07:16 >> 11:22

Ministar policije o pucnjavi na Savskom vencu: Osuđivani navijač Nikola Vavić na mestu napada sa povredama kolena
Foto: Tanjug/Sava Radovanović Ivica Dačić

"U Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, u četvrtak oko 20.20 časova, od strane građana prijavljena je upotreba vatrenog oružja. Izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen je Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima", navedeno je u saopštenju MUP-a.

"Obradom šireg i užeg lica mesta za sada je pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra", dodao je ministar policije.

Vavić je, kao su mediji preneli, tvrdio da nije bilo pucnjave i da nije meta.

"Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provere kojom prilikom je utvrđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić", naglasio je Dačić.

Vavić nije osumnjičeni

Kako je ministar policije izjavio, Nikola Vavić nije priveden i trenutno nije osumnjičeni jer je na njega pucano. 

Daljim pregledom lica mesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen je uređaj za praćenje i pozicioniranje. U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada na Dedinju, kao i pregled video materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja.

"Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju GPS uređaj, a ne eksploziv", objasnio je ministar Dačić.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)