MUP: Vozač koji je izazvao udes u kojem je poginula žena imao falsifikovana hrvatska dokumenta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u nedelju zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšen Ivan Petrović (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom, a da je zatim ustanovljeno da su njegova dokumenta falsifikovana.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

08.10.2024. 15:29

MUP: Vozač koji je izazvao udes u kojem je poginula žena imao falsifikovana hrvatska dokumenta
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić Policija

"Pre dva dana policija je uhapsila Ivana Petrovića, zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala", rekao je Dačić. 

Čovek je kod sebe imao hrvatska dokumenta, saopšteno je iz MUP.

"Zbog sumnje u stvarni identitet tražene su informacije od partnerskih policija, pa je upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o državljaninu BiH Tomislavu Petroviću (36). Za njim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani”, izjavio je ministar policije.

Podsetimo, Petrović se sumnjiči da je u nedelju, u Bačkom Petrovcu, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula žena (38), a povređene su četiri osobe, među kojima troje dece.

On je, kako se sumnja, vozio sa 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem se nalazila porodica iz Novog Sada.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)