Otac otmičar i deca pronađena u Nišu predati rumunskoj policiji

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su u petak u ranim jutarnjim časovima rumunskoj policiji predata oteta deca iz Rumunije, kao i njihov otac, koji su u četvrtak pronađeni u Nišu.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

18.10.2024. 12:59

Otac otmičar i deca pronađena u Nišu predati rumunskoj policiji
Foto: MUP Srbije

"Dana 18. 10. 2024. godine, u 4.48 časova, na graničnom prelazu 'Đerdap 1', srpska policija predala je rumunskim policijskim službenicima troje maloletne dece iz Rumunije, kao i njihovog oca, koji su juče pronađeni na teritoriji Srbije, u Nišu”, izjavio je Dačić, saopštio je MUP Srbije.

Podsetimo, Dačić je u četvrtak obavestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (54) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece, takođe, rumunske državljane.

Foto: MUP Srbije

Na osnovu kriminalističko-obaveštajnih informacija, srpska policija svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, , u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu zaustavila automobil mercedes sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece A. M. (54), kao i troje maloletne dece M. R. A. (8), M. A. A. (9) i M. R. A. (11).

Dačić je tada rekao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)