Deca oteta u Rumuniji pronađena u Srbiji: Otac otmičar uhapšen u Nišu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić obavestio je svog rumunskog kolegu da su oteta deca iz Rumunije pronađena u Srbiji.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

17.10.2024. 18:03

Deca oteta u Rumuniji pronađena u Srbiji: Otac otmičar uhapšen u Nišu
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom i obavestio ga da su oteta deca iz Rumunije pronađena, budući da je ovaj slučaj, tokom prethodnih dana, zaokupljivao rumunsku javnost, navedeno je u saopštenju MUP.

Kako je precizirano, Dačić je obavestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (54) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece, takođe, rumunske državljane starosti 11, devet i osam godina.

Foto: MUP Srbije

Na osnovu kriminalističko-obaveštajnih informacija, Dačić je rekao da je srpska policija, u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, zaustavila automobil mercedes sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece A. M. (54), kao i troje maloletne dece M. R. A. (8), M. A. A. (9) i M. R. A. (11).

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je inače, u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u našu zemlju. 

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju, dodaje se u saopštenju.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)