Sektor za vanredne situacije intervenisao na gašenju 167 požara za 24 sata

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije intervenisali su na gašenju 167 požara na otvorenom prostoru za 24 sata, saopštio je MUP, navodeći da nema ugroženog stanovništva, niti objekata.

Izvor: Tanjug   |  

06.09.2024. 21:43

Sektor za vanredne situacije intervenisao na gašenju 167 požara za 24 sata
Foto MUP Republike Srbije

U saopštenju se navodi da sve snage Sektora za vanredne situacije rade na lokalizaciji ovih požara.

Ističe se da je na gašenju požara u mestu Bogutovac u opštini Kraljevo, prema Troglavu, na površini od oko 150 hektara, angažovano 45 vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila i tri ATV vozila. 

Na licu mesta nalazi se 46 pripadnika "Srbijašuma" sa 10 vozila, pet padobranaca DVD Bogutovac, kao i nekoliko lovaca Lovačkog društva Bogutovac. 

Angažovani su i helikopteri MUP-a, "Kamov Ka-32" i "Super Puma" koji su na  površinu zahvaćenu požarom izbacili ukupno 109 tona vode, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su na teritoriji Bor-Kladovo u selu Velika Kamenica, gde gori trava i nisko rastinje, angažovana 42 vatrogasca-spasioca sa 16 vozila, kao i šest pripadnika DVD sa jednim vozilom. 

Napominje se da je sprečeno širenje požara ka kućama, kao i salašima i torovima, a da su sve snage preusmerene na gašenje ka drugom kraku požara ka mestu Malajnica na površini od oko 40 hektara.

Angažovano je 11 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vozila na gašenju požara na teritoriji Prijepolje-Priboj u Trnaku gde gori nisko rastinje i mešovita šuma na nepristupačnom terenu, na površini od oko 100 hektara.

Požar u selu Darosava kod Aranđelovca ugašen je jutros.

Navodi se da u mestu Donje Komarice u opštini Kragujevac gori trava, nisko rastinje i listopadna šuma na površini od oko 15 hektara, a da je na gašenju angažovano 13 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila. 

Vatrogasci-spasioci angažovani su i na gašenju požara u mestu Vinci u opštini Veliko Gradište, gde je požarom zahvaćena trava i nisko rastinje na površini od oko 60 hektara, kao i u mestu Staro Momčilovo u opštini Žitorađa i u Brusu kod Kruševca, navodi se u saopštenju MUP-a.
 

Komentari (0)