Podneta krivična prijava protiv doktorke i babice u Prokuplju zbog smrti bebe

Roditelji novorođenčeta koje je preminulo dva dana nakon rođenja u Univerzitetsko-kliničkom centru Niš, podneli su krivičnu prijavu protiv doktorke i babice Zdravstvenog centra u Prokuplju, gde je beba rođena 28. avgusta, potvrđeno je u prokupačkoj policiji.

Izvor: Južne vesti   |  

17.09.2024. 16:37

Podneta krivična prijava protiv doktorke i babice u Prokuplju zbog smrti bebe
Foto: Tanjug/Jovan Nikolić

Kako su naveli, prijava je podneta 11. septembra i policija je obavestila prokupačko Osnovno tužilaštvo, koje je naložilo preduzimanje predistražnih radnji.

Policija je 11. septembra primila prijavu protiv doktorke i babice zaposlene u Zdravstvenom centru u Prokuplju osumnjičene za neadekvatno pružanje medicinske pomoći koje je dovelo do smrti bebe. Policija je obavestila tužilaštvo i dalje postupa po njihovom nalogu.

Rezultati obdukcije nisu poznati javnosti

Tragedija se u prokupačkom porodilištu dogodila 28. avgusta, kada je zbog komplikacija prilikom porođaja beba bila životno ugrožena i hitno transportovana u UKC Niš, gde je, uprkos naporima lekara da je spasu, ubrzo preminula.

Naložena je obdukcija čiji rezultati još nisu poznati javnosti.

Porodica preminule bebe još je u šoku i iznose niz optužbi na sam postupak porođaja i postupanja osoblja Porodilišta u Prokuplju.

Porodica: Sa bebom do porođaja sve bilo u redu

Otac kaže da je to bio drugi porođaj njegove supruge, te da je sve ukazivalo da je beba zdrava i da će sve proteći u najboljem redu.

"Radili smo sve potrebne analize kada smo saznali da čekamo drugu bebu. Supruga je išla na redovne preglede, praćena je beba od početka i uvek je sve bilo u najboljem redu. Pokrenuli smo postupak jer tražimo odgovore o okolnostima koje su dovele do tragičnog ishoda", kaže otac preminule bebe.

U prokupačkom Zdravstvenom centru niko se nije oglašavao po tom pitanju, a Južnim vestima je rečeno da je portparol na odmoru, a direktorka te ustanove na putu za Beograd.

Komentari (0)