Požar u Novom Sadu: Stradalo šestoro, među kojima četvoro dece

U požaru u Novom Sadu nastradalo je šest osoba, među kojima i četvoro dece, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug   |  

23.08.2024. 08:11

Požar u Novom Sadu: Stradalo šestoro, među kojima četvoro dece
Tanjug/Nenad Mihajlović

"U požaru koji je jutros oko 3 sata izbio na kući u Ulici Đorđa Dere je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina. Pretpostavlja se da je reč o članovima porodice koja je živela na toj adresi, D. A. (29), M. S.(23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2), saopštio je MUP.

Sumnja se da je požar izazvao električni skuter

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj.

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

TanjugDvorište spaljene kuće u Salajka

"Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja", rekao je Dačić.

Dačić: Vatrogasci stigli posle pet minuta

On je izneo podatke o vremenskom okviru u kom je prijavljen i ugašen požar. Prema njegovim rečima, vatrogasci - spasioci su u roku od pet minuta izašli na mesto požara. 

"Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obavešten sam da je, pregledom sistema 192 i 193, ustanovljeno da je prva dojava o požaru usledila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde, a postoji i snimak. Nakon minut od završetka razgovora na kamerama stanice je zabeležen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca", rekao je Dačić, prenosi MUP Srbije.

TanjugKuća u naselju Salajka koja je izgorela

Prema njegovim rečima, pet minuta nakon dojave gradska kamera je zabeležila prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od mesta događaja.

"Vatrogasci su stigli na mesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu. Požar je lokalizovan u 2.53 časova. Policija na broj 192 je obaveštenje dobila od Sektora za vanredne situacije u 2.48 časova", rekao je Dačić.

Komentari (0)