Svedočenje oca dečaka ranjenog u "Ribnikaru": Sin se plaši, ne može da spava ni da sluša muziku preko slušalica

U Višem sudu u Beogradu Nebojša Dimitrijević, otac dečaka J. D. koji je ranjen 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar", tokom svedočenja rekao je da mu je sin preneo da je dečak K. K. koji je izvršio zločin tog dana imao "oči đavola".

Izvor: Tanjug   |  

20.09.2024. 12:13

Svedočenje oca dečaka ranjenog u "Ribnikaru": Sin se plaši, ne može da spava ni da sluša muziku preko slušalica
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U nastavku parničnog postupka po tužbi maloletnog J. D. protiv oca, majke i dečaka koji je počinio ubistva u školi, ispitani su roditelji, odnosno zakonski zastupnici maloletnog J. D. koji je tom prilikom ranjen u butinu.

Otac dečaka je naveo da mu je sin nakon masakra ispričao da je K. K. tada imao "crvene oči, oči đavola",  kao i da je ranjeni dečak morao da preskače svoje ranjene i mrtve drugare kako bi pobegao iz učinioce. 

Takođe je rekao i da je njegovog sina jedan metak pogodio, a drugi promašio i da je nakon izlaska iz učionice dve devojčice, koje su krenule za njim povukao kako ne bi bile "streljane". 

Nebojša Dimitrijević je najpre rekao da ga je sin pozvao oko 8.45 časova i rekao mu da je ranjen i zamolio ga da dođe po njega, zbog čega se on uputio ka školi, ali je J. D. već bio u Tiršovoj. 

Maloletnik je nakon tri dana izašao iz bolnice, ali je oporavak trajao duže jer je imao prostrelnu ranu u butini, koja je bila duboka i teško je zarastala. Kako je ispričao Dimitrijević, njegov sin ima posledice zbog masakra, jer ne može da spava, plaši se petardi i jačih zvukova. 

Njegova supruga Budimka Dimitrijević, inače učiteljica u Ribnikaru, tog dana je bila u školi, a kada je čula pucnjavu, kako je rekla, pomislila je da neka proslava ispred škole. 

Ona je navela da je ubrzo nakon pucnjave ušao kolega i rekao "izlazite, izlazite puca se u školi", nakon čega je ona otišla u dvorište, gde je bio njen sin J. D. koji joj je saopštio da je ranjen.

Budimka Dimitrijević je navela da nije videla krv na svom mlađem sinu, ali da je tražila starijeg, koji je, takođe, bio u školi i koji ju je pozvao da joj kaže da je dobro i da je zaključan u sali za fizičko.  Njenog mlađeg sina je Hitna pomoć zbrinula u dečijoj bolnici u Tiršovoj. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Svedok je ispričala da njen sin više ne sluša muziku preko slušalica, kao i da reaguje na svaki zvuk, a roditelji su naveli da J. D. ide kod psihoterapeuta. 

Sudija je na kraju današnjeg suđenja naložila da se uradi veštačenje ortopeda -traumatologa i neuropsihijatra maloletnog J. D. i zakazala suđenje za 13. decembar.

Ova tužba je podneta protiv maloletnika K. K. i njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović, i škole, a radi naknade nematerijalne štete usled pretrpljenog fizickog bola, straha i psihičkog bola. 

Pored ovog vode se još četiri parnična postupka i jedan krivični postupak. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je on krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Taj postupak je zatvoren za javnost.

Komentari (0)