NPS tvrdi da se njihov poslanik nije pozvao na imunitet, MUP odgovara da ima snimak kao dokaz

Narodni pokret Srbije (NPS) saopštio je da je tačna informacija da je njihov poslanik Nenad Milojičić prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja, kao što je to navela policija u svom saopštenju, ali da se nije pozvao na poslanički imunitet.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

05.10.2024. 11:29 >> 13:48

NPS tvrdi da se njihov poslanik nije pozvao na imunitet, MUP odgovara da ima snimak kao dokaz
Newsmax Balkans

"Milojičić se nije pozivao na poslanički imunitet, priznao je kršenje propisa, uredno će platiti kaznu za to i snositi odgovornost u skladu sa zakonom zbog prekršaja koji je napravio. NPS se uvek zalagao za odgovornost i da pravila važe podjednako za sve, bez obzira na to da li se neko bavi politikom ili ne, da li je iz redova vlasti ili opozicije", navodi se u saopštenju NPS.

NPS izražava razumevanje zbog javne kritike i izvinjenje ukoliko je zbog ovoga došlo do uznemirenja javnosti, uz napomenu da bezbednost svih mora biti na prvom mestu. 

"U zemlji u kojoj se svakodnevno gube životi u saobraćaju, Milojičić kao predstavnik građana koji su glasali za njega treba da snosi javnu osudu i ovim putem upućuje veliko izvinjenje javnosti zato što nije poštovao propise i za to će snositi zakonske sankcije", istakli su iz NPS.

Podsetimo, MUP je u petak saopštio da je narodni poslanik N. M. vozio 127 km/h na mestu gde je dozvoljeno 50, da je preticao preko pune linije i počinio još saobraćajnih prekršaja, a da se pozvao na poslanički imunitet kada ga je zaustavila patrola saobraćajne policije. 

MUP: Netačne tvrdnje NPS, poslanik se pozvao na imunitet

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem u kojem se "ističe da su netačne tvrdnje iznete u saopštenju Narodnog pokreta Srbije u kojem se navodi da se poslanik Narodne skupštine N. M. nije pozvao na poslanički imunitet nakon izvršenih prekršaja u saobraćaju".

Kako se navodi, policijski službenici Uprave saobraćajne policije prilikom intervencija koriste kamere na uniformama koje imaju za cilj da obezbede pravičnost postupanja pripadnika MUP-a, odnosno zaštitu prava građana nad kojim se sprovodi intervencija. 

Foto: Milena Đorđević

"Kamere snimaju sve intervencije policijskih službenika, a policajci su dužni da uključe kameru prilikom svake primene policijskog ovlašćenja ili primene mere i radnje", dodaje se  u saoštenju i nastavlja: 

"U okviru procedure provere zakonite primene policijskog ovlašćenja od strane postupajućih policijskih službenika prilikom utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, uvidom u audio i video sadržaj intervencije utvrđeno je da je N. M. rekao policijskim službenicima da je narodni poslanik, kao i da im je prvo pokazao svoju poslaničku legitimaciju, pozvavši se na poslanički imunitet".

Kako se dodaje, on je "takođe, pokušao da izbegne da da svoju ličnu kartu na uvid, koju je pokazao tek nakon insistiranja policijskih službenika koji su je ugledali među dokumentima", naglašava policija uz podsećanje da je N. M. je zaustavljen jer je "vozeći BMW izvršio četiri gruba prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima". 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da političke partije ne objavljuju dezinformacije i da ne koriste ovakve slučajeve zarad sticanja političkih poena, pogotovo ne na račun policijskih službenika saobraćajne policije koji su profesionalno i u skladu sa zakonom radili svoj posao", piše na kraju saopštenja MUP. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)