Lajčak razgovarao s Bisljimijem u Beču pred naredni sastanak pregovarača Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se u Beču sa glavnim pregovaračem Prištine pod posredstvom EU Besnikom Bisljimijem, a razgovarali su o detaljima pune implementacije sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

10.10.2024. 21:19

Lajčak razgovarao s Bisljimijem u Beču pred naredni sastanak pregovarača Beograda i Prištine
Foto: ATAImages/A.K.

"Dobar i koristan sastanak s Besnikom Bisljimijem u okviru priprema za naredni sastanak glavnih pregovarača", napisao je Lajčak na nalogu na mreži Iks.

Prethodni sastanak glavnih pregovarača, odnosno direktora Kancelarije za KiM u Vladi Srbije Petra Petkovića i Bisljimija, trebalo je da bude održan sredinom prošlog meseca, ali do njega nije došlo, zato što je, kako je rekao Petković, to odbio Bisljimi.

Direktor Kancelarije za KiM tada je istakao da je delegacija Beograda insistirala da se na sastanku govori o temama kao što su ZSO, poštanske usluge i pitanje primene sporazuma i predstavila mere za zaštitu srpskog naroda.

Umesto toga, Miroslav Lajčak se s pregovaračima sastao odvojeno, a nakon odvojenih sastanaka izrazio je žaljenje što nisu u trilateralnom formatu rešavana najhitnija pitanja iz dijaloga i najavio da će se razgovori nastaviti narednih nedelja.
 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)