Opozicija obećala podršku ekološkim aktivistima u svim akcijama protiv Rio Tinta, najavljeni protesti i blokade

Na sastanku opozicionih političkih stranaka i udruženja SEOS i Ne damo Jadar, koji je održan u ponedeljak, analizirana je nedavno održana sednica Narodne skupštine Republike Srbije o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima i najavljen je protest u Loznici za sredu.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

14.10.2024. 21:09

Opozicija obećala podršku ekološkim aktivistima u svim akcijama protiv Rio Tinta, najavljeni protesti i blokade
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Dogovorena je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju podrška opozicionih političkih stranaka svim aktivnostima i akcijama SEOS-a i udruženja "Ne damo Jadar" u cilju borbe protiv realizacije projekta Jadar i Rio Tinta, odnosno protestu u Loznici u sredu od 17 časova, kao i blokadama koje su planirane na nekoliko lokacija u subotu, a o čemu će predstavnici SEOS-a i Ne damo Jadar na vreme obavestiti građane. 

"Takođe, dogovoreno je i da ćemo pratiti sazivanje i održavanje sednice Skupštine grada Loznice na kojoj bi se na dnevnom redu mogao naći Prostorni plan područja posebne namene, a koji je prethodno već ukinut. Ovo pratimo sa posebnom pažnjom s obzirom na to da 23. oktobra ističe rok od 90 dana za održavanje sednice lokalne skupštine prema Zakonu o lokalnoj samoupravi", navode iz Narodnog pokreta Srbije (NPS). 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)