Aleksić: NPS obeležio početak stvaranja bolje Srbije i uređenog društva za koje se borimo iz dana u dan

Prethodnih godinu dana, koliko na političkoj sceni postoji Narodni pokret Srbije, obeležio je početak stvaranja drugačije i bolje Srbije i uređenog društva za koje se svi borimo iz dana u dan, rekao je predsednik NPS i narodni poslanik Miroslav Aleksić povodom prvog rođendana stranke.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

12.10.2024. 22:29

Aleksić: NPS obeležio početak stvaranja bolje Srbije i uređenog društva za koje se borimo iz dana u dan
Foto: ATAImages/R.Z.

"Obeležavamo veliki dan za Narodni pokret Srbije. Pre godinu dana osnovali smo stranku i tih 12 meseci prošlo je brzo, kao da je proteklo pet godina. Prošli smo kroz tornado, i mi kao politička stranka i zemlja Srbija, kao i druge političke organizacije i pokreti, koji su se u prethodnih godinu dana borili da Srbija postane bolje mesto za život", kazao je Aleksić. 

Aleksić se zahvalio saborcima iz Narodnog pokreta Srbije i poručio da je svako od njih ostavio pečat u toj političkoj organizaciji, dao deo sebe i uradio dosta toga, ali da je tek veliki i težak posao pred svima. 

"Za godinu dana borili smo se svi zajedno za Srbiju bez nasilja, za normalne, fer i poštene izborne uslove, a sada se borimo da ne budemo rudarska kolonija, kao i protiv stranih kapitalista sa našim prijateljima iz organizacije "Ne damo Jadar". Danas su pravi heroji oni i svi ljudi širom Srbije koji u svojim malim sredinama, selima, opštinama i gradovima prkose i ne pristaju da budu podanici i sluge režima", istakao je on. 

Heroj svako ko se bavi opozicionim radom

On naglašava da je svaki čovek koji se danas bavi opozicionim radom heroj, kao i da zna koliko je to teško i dodaje da je Narodni pokret Srbije uspeo da postane parlamentarna stranka u prethodnih godinu dana i u republičkom i pokrajinskom parlamentu, kao i da ta stranka ima odbornike u 103 opštine i grada. 

"Nastavljamo da radimo i da se borimo. Mnogo toga smo uradili za prvih godinu dana, a ako se po jutru dan poznaje, ni naredna godina neće biti laka. Svako ko se danas bavi politikom u ovakvoj državi, prihvatio je da se žrtvuje. Moramo da damo sve od sebe i to je naša generacijska obaveza i dužnost. Srbija nema nikoga drugog do nas", zaključio je on i zahvalio se kolegama iz drugih političkih stranaka koji se zajedno bore i u parlamentu i u lokalnim skupštinama, kao i članovima i potpredsednicima Narodnog pokreta Srbije. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)