Arhiv javnih skupova: Na protestu protiv Rio Tinta u Loznici učestvovalo oko 2.000 građana

Na protestu protiv Rio Tinta koji je u sredu održan u Loznici učestvovalo je oko 2.000 ljudi, saopštio je Arhiv javnih skupova na osnovu procene svog terenskog tima.

Autor:  

N. K.

|  

17.10.2024. 11:19

Arhiv javnih skupova: Na protestu protiv Rio Tinta u Loznici učestvovalo oko 2.000 građana
Foto: Arhiv javnih skupova

“Za protest u Loznici nije određivana relativna veličina u odnosu na broj lokalnog stanovništva zato što značajan broj učesnika nije bio iz Loznice. Procena se podudara sa situacijom na snimku iz drona koji je objavio Informer, a za koji se navodi da je snimljen 50 minuta posle početka protesta. Na tom snimku moguće je izbrojati oko 1.900 ljudi“, navode iz Arhiva javnih skupova.

Foto: Arhiv javnih skupovaProtest protiv rudarenja litijuma u Loznici

Iz te nevladine organizacije podsećaju da je najbolji način za utvrđivanje broja učesnika nekog skupa njihovo stvarno prebrojavanje, a ne oslanjanje na “varljivi vizuelni utisak i proizvoljno izmišljanje u odnosu na taj utisak“.

Podsetimo, ekološki aktivisti i građani održali su u sredu u centru Loznice protest protiv otvaranja rudnika litijuma, a organizatori skupa uputili su poziv na dve blokade u subotu, 19. oktobra u Gornjim Nedeljicama i na petlji u Preljini.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)