Kralju Esvatinija Msvati III predstavljene investicije i razvojni projekti Novog Sada

Kralj Esvatinija Msvati III je uz predsednicu Pokrajinske vlade Maju Gojković posetio Institut Biosens i Naučno-tehnološki park u Novom Sadu.

Izvor: Tanjug   |  

20.10.2024. 16:15

Kralju Esvatinija Msvati III predstavljene investicije i razvojni projekti Novog Sada
Foto: Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Miloš Milenković

Afrički gost Srbije, kralj Esvatinija Msvati III izrazio je želju da se upozna sa inovativnim naučno-tehnološkim kapacitetima Srbije.

U Novom Sadu kralj Msvati III obišao je i industrijsku zonu, ali i data centre, jer je Naučno-tehnološki park iako najmlađi, jedan od najnaprednijih. 

Foto: Tanjug/Skupština Grada Novog Sada/ Gordana Jović Atlagić/

Delegacija Kraljevine Esvatini, koju predvodi Njegovo Veličanstvo kralj Msvatija III, obišla je sa predstavnicima grada i AP Vojvodine industrijske zone Novog Sada, a predsednica Skupštine Grada Dina Vučinić ocenila je tom prilikom da se Novi Sad od 2012. godine pozicionira kao ključni centar za privlačenje investicija, što omogućava podizanje standarda života građana i unapređuje privredni potencijal grada.

U Institutu Biosens, u zgradi otvorenoj prošle godine, kralj Esvatinija prisustvovao je prezentaciji samog instituta, njegovih ciljeva i značaja za lokalnu zajednicu.

Podsećamo, Srbija i Kraljevina Esvatini u subotu su potpisale memorandume o saradnji u više oblasti, čime će ojačati ekonomske, naučne i tehnološke veze između dve zemlje.

Kralj Msvati III boravi u zvaničnoj poseti Srbiji do 22. oktobra.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)