Vučić: Sastanak sa svetskim liderima u Pragu važan korak za jačanje međunarodnih veza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Globalnom bezbednosnom forumu ”GLOBSEC 2024” u Pragu. "Ovo je još jedan važan korak u jačanju međunarodnih veza Srbije, kao i prilika za predstavljanje naših stavova i inicijativa u globalnom kontekstu", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug   |  

30.08.2024. 19:49

Vučić: Sastanak sa svetskim liderima u Pragu važan korak za jačanje međunarodnih veza
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje sa svetskim liderima i predstavnicima najvažnijih međunarodnih organizacija na Forumu "GLOBSEC 2024"  koji se održava 30. i 31. avgusta u Pragu.

"Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija. Učešće Srbije na ovom skupu ukazuje na našu predanost saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti", naveo je Vučić na instagram nalogu Budućnost Srbije AV.

Vučić čestitao Ursuli fon der Lajen na nagradi

Predsednik Srbije čestitao je predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na nagradi na ovogodišnjem Forumu "GLOBSEC 2024" u Pragu.

"Čestitao sam Fon der Lajen na nagradi i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Komentari (0)