Vučić: Videćemo za samit BRIKS, odluka do sredine oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će videti da li će moći da ide na samit BRIKS na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina zbog unapred zakazanih poseta i dodao da će odluka o tome biti doneta u periodu od 10. do 15. oktobra.

Izvor: Tanjug/Newsmax Balkans   |  

06.09.2024. 14:10

Vučić: Videćemo za samit BRIKS, odluka do sredine oktobra
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

"Ja sam rekao videćemo, samo sam rekao da postoje unapred zakazane posete i posle toga sam rekao videćemo. Dakle, odluku o tome ćemo donositi tamo 10. i 15. oktobra. Ali nema nikakve sumnje da je važan poziv stigao, kao što imamo i ranije zakazane važne posete", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na mostu u Malom Zvorniku.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da je rekao - "njet Putinu".

"Video sam više naslova, da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I ceo dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao videćemo", precizirao je Vučić.

Vučić je istakao da se ponosi time što Srbija vodi nezavisnu politiku.

"I što niko drugi neće da mi određuje gde ću, kada i kako s kim da se viđam. I još jednom postavljam pitanje svima koji se hvale, valjda želeći da prebace Srbije to što nije sto procentno usaglašena sa politikom Brisela ili nekim drugim, a što u stvari vi imate ministarstvo spoljnih poslova? Čemu služe u tim zemljama ministarstva spoljnih poslova? Je l to da primite faks ili mejl iz Brisela, pa za to nije potrebno ministarstvo, za to je potrebna jedna sekretarica", rekao je Vučić.

Podsećamo, predsednik Vučić je juče rekao da je pre desetak dana dobio poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da se pridruži samitu BRIKS koji se održava u periodu od 22. do 24. oktobra u Kazanju.

Komentari (0)