Narodni poslanik isključen iz NPS zbog kršenja odluke stranke o rudarenju litijuma

Narodni poslanik Žarko Ristić isključen je iz Narodnog pokreta Srbije (NPS) jer je odbijanjem da potpiše zahtev za održavanje sednice parlamenta o rudarenju litijuma "grubo prekršio" stranačku Deklaraciju o zabrani kopanja litijuma i bora, kao i odluke organa stranke, saopštila je ta partija.

Izvor: Newsmax Balkans   |  

12.09.2024. 16:25

Narodni poslanik isključen iz NPS zbog kršenja odluke stranke o rudarenju litijuma
Tanjug/Rade Prelić

"Kao što je već poznato javnosti, NPS je na Glavnom odboru stranke održanom 29. juna 2024. godine usvojio Deklaraciju o zabrani kopanja litijuma i bora u kojoj smo jasno izneli naš stav na tu temu, kao i našu viziju razvoja Srbije koja se temelji na ulaganju u naše ljude, poljoprivredu, savremene tehnologije i proizvodnju zdrave hrane", navedeno je u saopštenju te stranke.

Narodni pokret Srbije naglašava da je "dalje delovanje u skladu sa donetom deklaracijom razradilo Predsedništvo stranke, kao i Kolegijum predsedništva. U toj stranci ističu da su se sve parlamentarne opozicione stranke ujedinile i skupile dovoljan broj potpisa narodnih poslanika za sazivanje skupštinske sednice povodom Zakona o izmenama i dopunama zakona o geološkim i rudarskim istraživanjima kojim bi se zabranilo kopanje i istraživanje litijuma i bora u Srbiji.

"Sa žaljenjem konstatujemo da je Žarko Ristić jedini narodni poslanik koji je odbio da potpiše zahtev za održavanje spomenute sednice, čime je grubo prekršio donetu deklaraciju, kao i odluke predsedništva stranke, ali i direktno se suprotstavio zajedničkom delovanju opozicije, te je iz tog razloga isključen iz NPS, kao i našeg poslaničkog kluba. Sve stavove koje bude iznosio i korake koje bude načinio na dalje čini u svoje sopstveno ime, a ne u ime naše organizacije", zaključuje se u saopštenju NPS.

Komentari (0)