Sednica o rebalansu budžeta zakazana za ponedeljak

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zakazala je vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta za ponedeljak, 23. septembar u 10 sati. Osim o Zakonu o budžetu za 2024, poslanice će raspravljati i Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

20.09.2024. 11:32

Sednica o rebalansu budžeta zakazana za ponedeljak
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Na vanrednoj sednici biće i predlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2024. godinu, kao i na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu, koji je podnela vlada.

Predviđeno je i da se razmatra zakon o potvrđivanju Sporazuma o međusobnom priznavanju profesionalnih kvalifikacija za medicinske sestre, doktore veterinarske medicine i babice, u kontekstu Centralno-evropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji, između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekt ugradnje pametnih brojila u Srbiji) između Republike Srbije i Evropske investicione banke, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 2 Sporazuma između vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Odluke broj 1/2023 Zajedničkog komiteta Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu od 7. decembra 2023. godine o izmenama i dopunama Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu. 

Dnevni red vanredne sednice možete pročitati na sledećem linku.

Komentari (0)