Ljubivoje Ršumović poznatu dečju pesmu pisao skoro tri godine

"Miš je dobio grip", čuvena je dečja pesma koju je napisao Ljubivoje Ršumović, a ima tih veoma dobro poznatih stihova krije se malo poznata priča o njenom nastanku.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

22.09.2024. 22:27

Ljubivoje Ršumović poznatu dečju pesmu pisao skoro tri godine
Foto: Miloš Tešić/ATAImages

Naime, Ljubivoje Ršumović ispričao je u jednoj emisiji da je pesma "Miš je dobio grip", nastajala cele tri godine, a da je inspiraciju za nju našao na jednom sindikalnom sastanku, zahvaljujući kolegi Slobodanu Novakoviću.

"Ta pesma je nastajala tri godine, a počelo je sve na jedom sindikalnom sastanku na televiziji. Moj kolega Sloba Novaković je svaki čas tražio reč i počinjao je rečenicom: Sa moje tačke gledišta, to bi trebalo... I ja bih tu zapisao sa moje tačke gledišta, nije ti ništa", prisetio se veliki dečiji pesnik.

@rts_planeta Pesma “Miš je dobio grip” pisana je tri godine?😨🐭🪤 Insert je iz emisije “Književni dijalog: Ljubivoje Ršumović” 🎬 Celu emisiju gledajte samo na RTS Planeti📺 🎯 Link je u opisu videa #rtsplaneta #rts #rtsplanetaširomsveta #tv #balkan #misjedobiogrip #song #ljubivojersumovic #writer #writing #trendingvideo #viraltiktok ♬ original sound - RTS Planeta

Kako je rekao, tu rečenicu je zapisao i ostavio tako u bloku, da bi je posle šest meseci ponovo video.

"I ja pomislim: sa moje tačke gledišta, ko bi to mogao kaže? Može vuk jagnjetu, ovci, može mačak mišu. Odatle je krenulo - zašto mačka mišu to kaže? Pa sam smislio doktora nakon dve godine i tek treće celu pesmu", ispričao je Ršumović.

Kolega iz priče, Slobodan Novaković, bio je čuveni dramaturg i novinar Televizije Beograd. Radio je na popularnim humorističkim serijama "Muzikanti", "Građani sela Luga", "Ljubav na seoski način", ali kasnije i na seriji "Sivi dom".

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)