Najslušaniji britanski bend u 21. veku, Koldplej, objavio deseti album i najavio "penziju"

Posle tri godine, poznati britanski bend Koldplej objavio je novi album pod nazivom "Moon Music".

Izvor: Index.hr   |  

16.10.2024. 15:27

Najslušaniji britanski bend u 21. veku, Koldplej, objavio deseti album i najavio "penziju"
Foto: Tanjug/AP/Charles Sykes

Nakon albuma Music of the Spheres, koji su objavili 2021. godine, i uspešne globalne turneje, bend je objavio svoj deseti album. Na njemu je deset pesama, a žanr albuma je kao i prethodni, kombinacija alternativnog roka i popa.

Kada su frontmena Krisa Martina pitali za naslov albuma, on je rekao da se radi o prihvatanju različitih faza života, kao što su različite faze meseca. Glavni singl albuma Feels Like I’m Falling in Love predstavljen je publici još u julu, prenosi Index.hr.

Koldplej se povlači nakon svog 12. albuma

Kris Martin je rekao da se bend sprema za penziju i da će 12. album biti njihov poslednji.

"Snimićemo 12 albuma i to je to", rekao je on u intervjuu za Apple Music o najavi novog albuma.

Foto: Tanjug/AP/Charles Sykes

Na pitanje zašto bend sebi nameće granicu, Martin je rekao:

„Postoji samo sedam knjiga o Hariju Poteru. Ima samo 12 i po albuma Bitlsa, otprilike isto toliko Boba Marlija, to su sve naši idoli. Takođe, takva ograničenje takođe nameće kvalitet. Pesma mora da bude zaista dobra da bi ušla na te albume jer postoji ograničen broj mesta.“

Najslušaniji britanski bend 21. veka

Kompanija za licenciranje muzike PPL nedavno je proglasila Koldplej za najslušaniju britansku grupu 21. veka. Bend je dobio 40.000 više emitovanja na britanskom radiju i TV-u od klasičnih rokera kao što je Queen, koji su zauzeli drugo mesto.

Najviše puštana pesma grupe Koldplej je hit broj jedan iz 2008. Viva La Vida, a zatim slede njihovi drugi hitovi Paradise, Clocks, Something Just Like This i Adventure Of A Lifetime.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)