Engleski rok bend Kjur izbacio novu pesmu, a u novembru izlazi i album

Novi hit engleskog benda Kjur, pod nazivom "Alone", u četvrtak je premijerno emitovan u emisiji Marije En Hobs na BBC 6 muzičkom radiju.

Izvor: AP   |  

26.09.2024. 16:33

Engleski rok bend Kjur izbacio novu pesmu, a u novembru izlazi i album
Foto: Tanjug/AP/The New Orleans Advocate Nastup Kjura u Nju Orleansu maja 2023. godine

Engleski rok bend je najavio i novi album, pod nazivom „Songs of A Lost World“, koji će biti objavljen 1. novembra.

Zvanična stranica grupe Kjur je na društvenim mrežama već delila deo pesme koji sadrži njihove karakteristične višeslojne gitare, metalnu perkusiju i sjajne sintisajzere. Na kraju, pevač Robert Smit je dodao mračne stihove: "Ovo je kraj svake pesme koju pevamo".

Foto: Tanjug/AP/Fiction/Capitol RecordsKaver novog albuma grupe Kjur koji je objavio "Fictional/Capitol Records"

"To je pesma koja je otključala album, čim smo je snimili, znao sam da će baš to biti uvodna pesma, i osetio sam da je ceo album počeo da se oblikuje", rekao je Smit u saopštenju za medije.

Frontmen Kjura je istakao da mu je poema engleskog pesnika Ernesta Dosona pomogla da shvati da su nova pesma i novi album sada stvarnost.

"Dugo sam se trudio da pronađem pravu uvodnu rečenicu za pravu uvodnu pesmu, radeći sa jednostavnom idejom o 'Samoći', uvek s nametljivim osećajem da već koja to rečenica treba da bude… čim smo završili snimanje, setio sam se poeme 'Dregs' engleskog pesnika Ernesta Dosona… i tada sam znao da je pesma — i album — stvaran".

Kjur je nastavio da nastupa i polse izlaska njihovog poslednjeg albuma, "4:13 Dream" iz 2008. godine, ali još uvek nisu objavili novi album.

Smit je 2019. godine rekao u intervjuu sa magazinom Roling stoun da je bend snimio 19 pesama, koje su se trajale u rasponu od 10 do 12 minuta, i želeo je da objavi novi album na dan praznika Noć veštica te godine, ali se to nije dogodilo.

Sada se Kjur pridružuje dugoj listi okupljanja bendova u 2024. godini, koja do sada uključuje sve od britpop ikona Oejzis, koji su okončali petnaestogodišnju pauzu i, pretpostavljamo, dugogodišnji sukob između braće Lijama i Noela Galagera, do povratka na scenu Linkin Parka, sada sa novom pevačicom, Emilijom Armstrong i njihovog prvog nastupa od smrti pevača Čestera Benningtona 2017. godine.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)