Album Električnog orgazma iz 1984. godine "Kako bubanj kaže" reizdat na plavom vinilu

Remaster album "Kako bubanj kaže" rok sastava Električni orgazam reizdat je na plavom vinilu povodom 40 godina od objavljivanja, saopštila je diskografska kuća Kroacija rekords.

Izvor: Tanjug   |  

16.09.2024. 13:11

Album Električnog orgazma iz 1984. godine "Kako bubanj kaže" reizdat na plavom vinilu
Foto: ATAImages/Dušan Milenković Frontmen grupe Električni Orgazam Srđan Gojković Gile

Album je remasterizovao Goran Martinac, a na vinilu se prvi put nalazi i pesma "Tetovirane devojke", koja je originalno objavljena samo na kasetnom izdanju "Kako bubanj kaže" iz 1984. godine, naveo je izdavač.

Pevač i gitarista Srđan Gojković je rekao da je stare albume Električnog orgazma posle dosta godina preslušavao kad je bio objavljen CD boks set za Kroacija rekords, navodeći da mu je “Kako bubanj kaže" bio "najprijatnije iznenađenje".

"Iznenađenje je bilo veće jer sam bio nezadovoljan albumom i atmosferom oko benda, tako da je to godinama obojilo moje viđenje albuma. 'Kako bubanj kaže' je još jedan od onih albuma za čije je stvarnu vrednost ipak trebalo pitati vreme", rekao je Gojković.

Izrazivši žaljenje što "Tetovirane devojke" nisu bile integralan deo prvobitnog vinilnog albuma 1984. godine, Gojković je dodao da je pesma bila deo nikad realizovanog projekta sa producentom i bubnjarem Ivanom Pikom Stančićem "Hijene".

"Imali smo nekoliko pesama koje su se posle našle na albumima Električnog orgazma. 'Blu Mun' je završila na 'Le Šansos Populer' (1983), 'Vidim svoj lik' na 'Distorziji' (1986), i 'Tetovirane devojke' je deo 'Kako bubanj kaže' ", rekao je Gojković u razgovoru sa novinarom Zoranom Tučkarom povodom reizdanja.

Za likovno oblikovanje reizdanja, kao i retuširanje originalnog omota, zaslužan je Darko Kujundžić, dok knjižica koja prati reizdanje, uz tekstove Gordana Bakote i Tučkara, donosi i fotografije Milana Dostanića i Dragana Papića, naveo je Kroacija rekords. Kako je najavljeno, Električni orgazam će reizdanje albuma "Kako bubanj kaže" koncertno promovisati 16. novembra u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Komentari (0)