Otvoren Kaleidoskop kulture: Koncert pod vedrim nebom za 7.000 Novosađana

Koncertom klasične muzike na otvorenom, u Novom Sadu svečano je otvoren sedmi Kaleidoskop kulture, na Korzou kod zgrade Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina.

Autor:  

Ognjen Medić

|  

06.09.2024. 14:32

Otvoren Kaleidoskop kulture: Koncert pod vedrim nebom za 7.000 Novosađana
Foto: Newsmax Balkans

Ovaj događaj predstavlja jedna od najvećih regionalnih kulturno-umetničkih smotri.

Na Bulevaru Mihajla Pupina  saobraćaj je zaustavljen, a svi posetioci imali su priliku da uživaju u notama dobitnice najznačajnijeg svetskog priznanja za klasičnu muziku International Classical Music Award – Discovery Award violinistkinja Lanu Zorjan, uz dirigenta, kompozitora i pijanistu, mladog umetnika u usponu Maksimilijana Haberštoka i Vojvođanski simfonijski orkestar.

Foto: Newsmax BalkansOtvaranje sedmog "Kaleidoskopa kulture" u Novom Sadu

Njihov nastup i početak manifestacije obeležilo je premijerno izvođenje kompozicije „Simfonijska poema Nikola Tesla – Praskozorje“, čiji je autor dobitnik februarske nagrade, kompozitor Stevan Divjaković, kao i kompozicije nekih od najvećih kompozitora svih vremena Ludviga Van Betovena i Henrika Vjenjavskog.

Nakon svečanog otvaranja na Korzu, danas se nastavlja program sedmog Kaleidoskopa kulture, nedeljom koja je posvećena primenjenoj umetnosti. Program počinje od 19 časova u jednom od najvažnijih prostornih legata Evropske prestonice kulture – Distriktu.

Foto: Newsmax BalkansOtvaranje sedmog "Kaleidoskopa kulture" u Novom Sadu

Zbog održavanja programa Kaleidoskopa kulture određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja na Bulevaru despota Stefana od ulice Dragiše Brašovana (mosta Slobode) do Šekspirove ulice. Privremena izmena režima saobraćaja važi u periodu od 6. septembra od 7 časova do 8. septembra do 1 časova.

Komentari (0)