"Flowers" problem: Majli Sajrus optužena da je uzela delove hita Bruna Marsa

Popularna američka pevačica Majli Sajrus uskoro bi mogla na sud zbog optužbi da je neovlašćeno "esploatisala" hit Bruna Marsa "When I Was Your Man" za pisanje svoje pesme "Flowers". Ipak, sam muzičar nije među potpisnicima tužbe protiv Majli Sajrus.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

18.09.2024. 18:31

"Flowers" problem: Majli Sajrus optužena da je uzela delove hita Bruna Marsa
Foto: AP/Chris Pizzello

Kompanija Tempo Music Investments, koja tvrdi da ima vlasništvo nad jednim delom Marsove pesme, traži da sud zabrani Majli distribuciju i izvođenje jednog od najvećih hitova 2023. godine, koji joj je doneo Gremi nagradu.

U tužbi, koja je podneta u ponedeljak, takođe se navode njeni koautori Gregori Hajn i Majkl Polak, kao i kompanije Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart koje su distribuirale pesmu, prenosi Guardian.

"Svaki obožavalac pesme 'When I Was Your Man' Bruna Marsa zna da 'Flowers' Majli Sajrus nije samostalno došla do tog uspeha. 'Flowers' kopira brojne melodije, harmonije i liričke elemente pesme 'When I Was Your Man', uključujući i dizajn vrhunca melodije i redosled u refrenu, bas liniju koja je povezuje, određene taktove napeva, određene teatralne muzičke elemente, elemente teksta i specifičnu progresiju akorda", stoji se u tužbi, u kojoj se među potpisnicima ne navodi Bruno Mars.

Oni tvrde da "Flowers" ne bi postojala bez "When I Was Your Man", kao i to da su Sajrus, Hejn i Polak stvorili derivat pesme Bruna Marsa bez prethodne autorizacije.

Pesma "Flowers" ove godine donela je Sajrus njenu prvu Gremi nagradu, i to za najbolji video i za najbolje solo pop izvođenje. Ta pesma je provela osam nedelja na prvom mestu u SAD-u 2023, i 10 sedmica na vrhu u Velikoj Britaniji. čime se izjednačila sa legendarnom pesmom Vitni Hjuston "I Will Always Love You" i Rijaninim hitom "Umbrella".

Komentari (0)