(FOTO) Kraljica na skupštini UN, kralj kod kuće vozi tramvaj

Belgijski kralj Filip našao se ovih dana u neobičnoj ulozi vozača tramvaja, dok je njegova supruga u Njujorku na generalnoj skupštini UN.

Izvor: RTS   |  

23.09.2024. 07:39

(FOTO) Kraljica na skupštini UN, kralj kod kuće vozi tramvaj
Foto: Envato

Dobrodošli u tramvaj broj 10. 

Stanovnici Brisela iznenadili su se što ih je na novoj tramvajskoj liniji provozao lično kralj Filip. On je, u sklopu Evropske nedelje mobilnosti, isprobao novu liniju koju će građani belgijske prestonice moći da koriste od ponedeljka, prenosi RTS.

Sudeći prema video-snimcima koje je na društvenim mrežama podelio dvor, on se u ulozi vozača odlično snašao. 

Osim tramvaja, kralj je pokazao i kako vozi bicikl. Promovišući nedelju kao dan bez automobila, danas se sa mlađom ćerkom Eleonorom provozao na biciklu po gradiću Mehelenu.

Njegova supruga, kraljica Matilde, za to vreme je u Njujorku, gde u sklopu 79. zasedanja Generalne skupštine UN, učestvuje na sastancima o rodnoj ravnopravnosti, nasilju nad ženama i održivom razvoju.

Može se pretpostaviti da će kraljica boravak u Americi iskoristiti i da poseti najstariju ćerku, prestolonaslednicu Elizabetu, koja je, nakon što je letos diplomirala na Oksfordu, pre nekoliko dana započela master studije javne politike na prestižnom američkom univerzitetu Harvard.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)