Uhapšen gradonačelnik hrvatskog Otoka: Opet funkcioner HDZ-a, ostavka, pa u policiju

U Hrvatskoj je u ponedeljak ujutru uhapšen HDZ-ov gradonačelnik Otoka Josip Šarić, koji je prošle sedmice podneo ostavku na mesto poslanika u Saboru.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

23.09.2024. 10:37

Uhapšen gradonačelnik hrvatskog Otoka: Opet funkcioner HDZ-a, ostavka, pa u policiju
Envato

U subotu ujutru uhapšen je funkcioner iste stranke Josip Škorić, bivši šef Hrvatskih cesta koji je ostavku dao mesec dana pre hapšenja, pišu hrvatski mediji o neobičnoj podudarnosti.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske potvrđeno je da se u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) sprovodi kriminalističko istraživanje nad jednom osobom, zbog zloupotrebe službene dužnosti.

Foto: Envato

Najnovija hapšenja je na društvenim mrežama komentarisao poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja opaskom da su ova hapšenja HDZ-ovaca nakon davanja ostavke, kako navodi, s ciljem da "'Gazda' ne bi trpeo političku štetu".  

"Plenkoviću se jednom dogodilo da mu ministar bude uhapšen na dužnosti i tada je doneo čvrstu odluku da se to više nikad neće ponoviti. Došlo je do zamene kontrolisane (državnog tužioca) Zlate koja je nekad znala pokazati zube i kratkotrajno demonstrirati nezavisnost, potpuno kontrolisanim (Ivanom) Turudićem", napisao je Grmoja na platformi Iks.

Sada, kaže Grmoja, svedočimo hapšenjima nakon davanja ostavke, "prvo Škorić, a danas navodno gradonačelnik Otoka Šarić. A sve kako Gazda ne bi trpeo veću političku štetu", napisao je Grmoja.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)