Dodik posle glasanja u BiH: Na lokalu se vidi šta je ko radio, verujem da narod neće pogrešiti

Predsednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je vreme za narodno slavlje jer su građani slobodnom voljom birali predstavnike u lokalnim zajednicama i čestitao svima koji su učestvovali u izbornom procesu.

Izvor: Tanjug   |  

06.10.2024. 14:49

Dodik posle glasanja u BiH: Na lokalu se vidi šta je ko radio, verujem da narod neće pogrešiti
Foto: Tanjug/AP/Radivoje Pavicic

Dodik je ocenio da je Srpska pokazala pun demokratski kapacitet.

Dodik ističe da je u lokalnim zajednicama vidljivo šta je ko radio u proteklom periodu.

"Želim svima da čestitam na ovako divnom danu. Ovo je snaga Republike Srpske. Mislim da Srpska pokazuje svoju snagu uvek kada su izbori. Kada gledamo neke zemlje sveta gde se izbori pretvaraju u nasilje, kao što je to u Americi, mi smo za njih ultra-demokratski sistem", poručio je Dodik.

U Bosni i Hercegovini održavaju je lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992, na kojima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Ukupan broj birača upisanih u birački spisak BiH je 3,4 miliona.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH odlučila je da zbog katastrofalnih poplava izbore odloži u četiri opštine FBiH - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i na tri biračka mesta u Fojnici.

Izbori u tim mestima će biti održani kada se za to budu stekli uslovi, najavljeno je iz CIK BiH.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)